.,
Vi produserer og tilbyr grovfôr. Gården har stallplasser med utegang for hest. Vi tilbyr "grønn omsorg" gjennom Inn på tunet. Hos oss kan du leie lagerrom i forskjellige størrelser, samt at vi utfører leiekjøring med forskjellige landbruksmaskiner.

Stall og utegang


På Jord gård har vi utleie av stallplasser, både boksplasser og utegang.
Hesten koser seg ute

Godkjent hestebedrift

Jord gård Stall og Utegang er godkjent hestebedrift innen Bransjestandard hest. Les mer om Bransjestandard Hest her: http://www.nhest.no

Stall

Bokshestene får gå sammen i flokk ute i en større paddock. Vi fokuserer på at hestene skal fungere godt sammen i flokk, og vi har integreringspaddock for nye hester så lenge det behøves. Hestene spiser både frokost og lunsj i paddocken. Derfor vil nok stor ponni eller mindre/vanlig hest passe best inn her mtp fôrmengde. Paddocken er godt drenert, og det legges på kutterflis i perioder der det kan bli søle for å lage tørre stier for hestene å gå på. Hestene kommer ut ca sju-halv åtte på morgenen og står ute til ca ni på kvelden på vinterstid, men vi ser an hvordan været er. Vi er fleksible og er veldig opptatt av lang utetid! Alle 3 fôringer, innslipp og utslipp blir gjort av stallansvarlig Stina på hverdager. Bare helg og helligdager fordeles på oppstallørene.

Utegang

De to utegangene har gode leskur, flere titalls mål med variert terreng og skogsområder som utgjør nok plass for hestene å boltre seg på og virkelig leve det gode hesteliv! For at det skal være mest mulig ro i flokken, har hestene fri tilgang på høyensilage i nett fordelt på fôrhekker med tak. Områdene rundt leskur og fôrhekker er godt drenert, og det er også anlagt flisløyper slik at hestene har mulighet til å gå på et tørrere underlag, selv i sølete perioder.

Vi satser på å ha en rolig og harmonisk flokk for både hester og hestefolk, så utegangen består av flokkvante barfot-hester. Noen velger å ha sko på kun frambein i en periode på vinteren/når det behøves, men ellers er det barfot som gjelder her. Vi har regelmessig besøk av minst 2 flinke og erfarne barfottrimmere.

Stallansvarlig Katrine utfører tilsyn morgen og kveld mandag-fredag. Bare helg og helligdager fordeles på oppstallørene.

Jord gård Stall og Utegang har følgende fasiliteter:
 • Fine turmuligheter i nærområdet med påkobling til lange ridestier
 • Ridebane (20 x 40 m) med belysning og hindermateriell
 • 18-meters rundpaddock med belysning
 • Tørkerom for dekken med varme og avfukter
 • Låsbare utstyrsskap
 • Tavle for beskjeder om egen hest
 • Koselig varmestue
 • Sykepaddock og sykeboks
 • Egenprodusert grovfôr
 • Tilgang på thermobar på vinterstid
 • En flissekk per uke, ekstra kan kjøpes med dersom det er behov.

Vi har et meget godt stallmiljø der hesten blir satt først uansett hva slags gren man tilhører.

Ta kontakt med Katrine for en uforpliktende hesteprat!


Image for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegangImage for Stall og utegang