Typisk for Aberdeen Angus er kjøtt med fine muskeltråder og godt fordelt intramuskulært fett (marmorering). Dette gir saftig, mørt kjøtt som er etterspurt verden over.
Med ammeku, menes ku som går med kalven sin fra fødsel til avvenning. Anguskua har lette kalvinger, og hun har et godt utviklet morsinstinkt, dvs. at hun passer godt på kalven sin.
Rasen Aberdeen Angus er kjent for å utnytte grovfôret svært godt og har god tilvekst med minimal bruk av kraftfôr. Blader fra trær og kratt er en viktig del av dietten i beitesesongen. Blant kjøttferasene, omtales Aberdeen Angus som Landskapspleier nr 1, og de har god tilvekst selv på varierende beitekvalitet. De har meget gode flokkegenskaper, og holder godt sammen på beite. Med sin moderate vekt, har de ingen problemer med å ta seg fram i ulendt terreng, og det blir mindre tråkkskader sammenlignet med tyngre kjøttferaser. Vi ønsker å utnytte gårdens beiteressurser optimalt, og Angus-dyra passer derfor godt inn i driftsopplegget vårt.